Türkiye'de Gıda, İnşaat, Otomotiv Sektörü


Gıda Sektörü
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ancak güçlü ve istikrarlı bir ekonomi ile mevcut olur. Bu sebeple özellikle her sektörün kendi açısından iyi bir konumda olması ülke için çok önemlidir. Gıda sektörü de güçlü ekonomik yapısı ile bu görevi ülkemiz adına fazlasıyla yerine getirmektedir.

İnşaat sektörü
Bugüne kadar ülkemizin iş adamları birçok sektörde faaliyet göstermişlerdir. Ancak her ne var ki, iş adamlarının faaliyet gösterdiği çoğu iş kolunda daha önceleri yurtdışındaki firmaların gösteriş olduğu gelişmelerden dolayı bir dünya markası haline gelememişlerdir. Belirtelim ki, özellikle bu konuda çeşitli sebepler kendini göstermektedir. Ülkemizde çoğu iş kolundan dünyaya nam salmış firmaların çıkamamasının sebeplerinden ham maddelerin üretim merkezlerine uzaklığıdır.

Otomotiv Sektörü

Bir ülke için gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesi istikrarlı ve güçlü bir ekonomidir. Gelirleri giderlerinin çok üzerinde olan ve böylece güçlü bir ekonomiye sahip olan ülkeler için en önemli olan olgu bu ekonomiyi istikrarlı biçimde sürdürmektir. Bu sebeple ekonomi de istikrar sağlamak isteyen ülkeler ağır sanayi iş koluna yönelerek gerekli olan her türlü malı dış ülkelerden ithal etmek yerine kendi ülkesinde üreterek her konuda kendine yetmeye ve dış pazarlara açılmaya çalışırlar.
Otomotiv sektörü bir ülkenin can damarlarından birisidir. Çünkü ülkeye sağlamış olduğu dövizler sayesinde ülke para biriminin değerini her zaman için üst seviyelerde tutmakta ve daima para birimini değerli olarak kalmasını sağlamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder