Galip Derviş 10.Bölüm izle

Galip Derviş 10.Bölüm izle

Bu bölümde, Galip Derviş'in asistanı son maaşını alamadığı için mustarip, Galip Derviş ise işine odaklanıyor, parayı 2. plana atıyor. Asistan Hülya Hn sonunda parasızlık canına tak ettiğinde istifa ediyor ve bir başka yerde işe giriyor. Galip Derviş ise, asistanının yokluğunda pek çok unutkanlık, günlük hayat zorlukları, para bulmada zorluklar yaşamaya başlıyor. Asistan Hülya ise bir süre sonra yaşadığı tekdüze hayattan sıkılıp tekrar cinayeti araştırmaya yöneliyor. İpuçları elde ediyor, ancak bu ipuçlarını nasıl kullanacağını, birleştireceğini bilemiyor. Galip Derviş ise günlük hayatın sorunlarından cinayeti çözmeye odaklanamıyor.

En sonunda her ikisi birbirini buluyor, birbirlerini tamamladıklarını anlıyorlar ve cinayeti birlikte çözüyorlar. Galip Derviş'in hafıza problemleri var, karar alamıyor, günlük olaylarla nasıl başa çıkacağını bilemiyor, takıntıları var, terapisti var, obsesiflikleri var, yıllar önce ölen karısını unutamıyor, kırılan lambasının yerine aynısından ikisi yedek 3 adet alıyor. Öte yandan, şifre çözücü, desenleri ve ilişkileri kurabiliyor, sonuca ulaşabiliyor. Korkuları var. Asistan Hülya Hn ise günlük hayat konularında, araba sürmede, para işlerinde, karar vermede usta, ancak şifreleri çözecek derinlikte değil.

Galip Derviş'in ön frontal lobunun çok iyi çalıştığını söyleyemeyiz, ancak sağ Parietal lobu oldukça gelişmiş. Bu dengesizlik, onu diğer insanlardan ayıran önemli bir konuma oturtuyor. Belki normalin dışına taşan davranışları var, ancak bir asistan yardımı ile hayata daha entegre olabilir, günlük hayatın üstesinden gelebilir. Ve katma değeri yüksek işlerde çalışabilir. O yüzden bir insandan her şey olmasını beklemek yerine, onun eksiklerini kapatıcı insanlarla ekipleştirilirse, topluma çok yüksek katkı sağlayan işler ortaya çıkabilir. Dizi karakterinin adı da çok güzel. Hem Galip, hem Derviş. Zaten dervişlerin de bazı özellikleri var, onlar Allah'a daha yakınlar. İki dünyayı daha iyi algılayabiliyorlar. Beyindeki bu dengesizlik, aynı zamanda evrene açılan kapılar olabiliyor.Einstein'in da sağ parietal lobu daha çok gelişmişti ve Kuantum Teorisini bu farklılık sebebi ile ortaya atabildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder